Рече Господ ,,Ја сам пут, ИСТИНА и живот“!

Поштовани, покрећемо овај сајт са жељом и намером да информишемо ширу јавност о: дволичности, лицимерству, подлости, надобудности, злоупотреби и кршењу закона… Како појединаца тако и институција… Који уопште не поштујући то, да су ти закони донети да би штитили најбоље интересе деце и одраслих грађана, да институције не постоје себе ради или да би запослени у тим институцијама постали мали богови око којих се врти свет, већ да би помогли да грађани остваре своје потребе које су им загарантоване Уставом и законима.

Главни ликови, у овој нашој причи, организације и институције налазе се у општини Стара Пазова. Главна институција која предњачи у свим могућим злоупотребама је Центар за социјални рад, поједини радници ЦСР-а на челу са директором. Припадници верске организације Јеховини сведоци, односно, поједини чланови, тачније једна породица.

На овом блогу објавићемо све јавне документе: молбе, дописе, изјаве, стручна мишљења, лекарске налазе, мишљења лекара, вештачења, кривичне пријаве, пресуде, жалбе и коначне пресуде и објаснити колико нам је времена требало да дођемо до појединих докумената!

Жеља нам је, поред тога што ћемо упознати ширу јавноста, да у исто време пружимо увид у одређене ситуацује, да грађани који имају сличан плоблем да се могу додатно информисати. Они који на сву срећу немају тих проблема, поред информисања, моћи ће да се образују, јер увек ће бити ,,вукова у јагњећој кожи“, и све више ,,ловаца на људске душе“. Наравно, могу видети ко поред њих живи, ко ради у државним институцијама, ко се са њима у Цркви Богу моли, ко се са њима (нама) на светим литургијама из истог путира причешћује крвљу и телом Господа нашег Исуса Христа!

Без икакве гриже савести причешћују се они који су злоупотребили законе и функције, починили ужасна дела, са онима који су пострадали на правди Бога, који живе апсолутно поштујући и грађанске и Божје законе!

Надамо се да ће временом овај сајтић прерасти и у озбиљан сајт, где ћемо поред текстова моћи да објављујемо слике, аудио и видео снимке. Да чују и виде сви ко нам ради у институцијама које би требало да помажу грађанима!

Наравно, жеља нам је да проширимо и сарадњу са како другим људима који имају сличне проблеме тако и са медијима… да би смо напокон натерали поједине службе да раде свој посао, а не да дају лаконске одговоре и штите једни друге!!!

У којег год бога да верују и на који год начин да верују Он ће им једног дана судити! Наравно ми хоћемо да док дође до Бога и народ да свој суд!

Слађан Мијаљевић

Пут до ИСТИНЕ!

За неког је истина само реч, за неког је широк појам. За неког је то трунка прашине одувана првим поветарцем, а за неког је то битисање у савременом друштву које одудара од правих људских вредности. Није доречена истина када кажете некоме да пада киша, ако је тај у жедној пустињи, јер ваше падање кише вама не значи ништа, а њему значи живот. Није исто ако неко чека петак да отпутује на Азурну обалу или негде на планину са породицом. Није исто ако је некоме петак, те кипти од снаге и здравља, или некоме ко чека операцију тај дан која му спасава живот. Некоме тај петак значи читав живот. Некоме тај петак може бити дан венчања, дан крштења, а некоме тај петак може бити почетак пута у пакао. У овом случају некоме тај петак може бити отимање детета.

Овде се не ради о обичном отимању детета, на начин као што сте гледали у америчким филмовима, типа праћење, ухођење и трпање у кола, одвожење у непознатом правцу, те напослетку изнуђивање новца. Овде се ради о неком, једном сасвим другом отимању деце, на много монструознији и перфиднији начин него што можете да замислите. Зашто то кажем? Зато што је учињено од стране наших (назовимо их) „људи“ и наших институција, од оних који би требало да нас штите, нас као породице и нашу децу, него, не да нас не штите, већ злоупотребљавају своју моћ истовремено кршећи закон.

Протеклих година технологија је знатно узнапредовала, али упоредо са њом и живот пун искушења, изазова, без милости, пун патњи и пун греха. У зависности ко смо, а познајући сами себе, знамо којој страни припадамо, али свакако они који се воде да треба да буду помоћници у овом суровом свету, они нам искројише живот без милости и огрезоше у својим гресима, у којима најгоре прођоше они невини, они најчистији, они од Бога створени, а то су управо наша деца.

Дођоше времена да нам деца не одрастају играјући се жмурке, нити „леденог чиче“ ознојани од игре, када безбрижно заспу у својим постељама. Дођоше времена када нам је та модерна технологија упропастила генерације, можда суђених инжењера, лекара, технолога, педагога. Од њих добисмо само живе лутке, марионете, спремне за управљање. Да скратим… дадоше им мобилне телефоне у руке. О драги родитељи само кад бисте знали, шта вам то може направити од детета. Ни сањати не можете, а ви који наслућујете, нисте ни свесни колико сте у праву. И кад бисте знали све оно што је прошло много родитеља, узели бисте телефоне ваше деце и треснули бисте их о под, да се разбију у милион парампарчади. И уместо тога, дали бисте им књигу, лопту, бицикл, рекет, пса или мачку у руке, па их напрашили да изађу напоље да се играју са својим вршњацима. Као просветни радник стојим чврсто иза ове тврдње.

Због телефона удаљише се сви, удаљише се деца једна од других. Удаљи птица од дрвета, лептир од цвета, небо од облака, трава од кише, удаљи се свак од свакога. Телефони нам уведоше децу у наизглед примамљиви шаренолики весели свет, за који родитељи не виде да је то пут пакла, наизглед поплочен ружама. Тачна је реченица да дрога води пут до пакла, кобајаги, то знају сви, али не знају савремени родитељи, док не искусе невољу. Какав пакао од живота вашег детета и ваш сопствени може направити један обични мобилни телефон, нисте ни свесни. То Вам кажем ја, просветни радник са дугогодишњим стажом рада у школи. Педагогија учена у моје време, умногоме се разликовала од ове садашње модерне педагогије. Недавно бих сведок случаја где након уласка у учионицу угледах уплакано дете које се буквално тресло, јер му се разбио мобилни телефон. Толико се узнемирило као да му се разбио читав свет. Оно није спознало радости игре и дружења уживо, већ је увучено у тај имагинарни опасни свет интернет комуникација. Не треба ни да Вам спомињем какве све опасности вребају на интернету, то сам, сигурна, знате и сами.

Чујте моју причу, моју поуку, мој вапај душе и спасите вашу децу. Научно је доказано да је одвикавање од мобилног телефона равно одвикавању од хероина, са једном разликом што се у случају мобилног телефона не уноси штетна супстанца у организам. Такође је познато да се током играња видео игара излучују разно разни хормони у телу детета, за које је нормално да се излуче само два или три пута у току дана. Играњем игрица они се у току дана излуче око петнаестак пута, што је, наравно, изузетно штетно за организам. То што се дешава већини деце, а многи родитељи о томе ћуте. Верујем да су многи родитељи несвесни тога.

Након короне када смо сви били изоловани и школа индукована наставом на даљину, по самом завршетку исте, добисмо децу зависнике, децу која постају бесна и агресивна када им одузмете мобилни телефон, децу која живе само за то и која немају времена ни за јело, ни за спавање нити за дружење.

Уколико имате сличних проблема, овај сајт ће вам, кроз моју причу бити путоказ којим путем треба да идете, а који треба да заобилазите у широком луку, да не паднете у понор и упаднете у канџе зла и Безбожништва, јер је отуда повратак на стазу Божијег пута, пута праведника, изузетно болан. Но, Господ нас кроз наша сагрешења и доводи у искушења, која су нам за наук да идемо правим путем. А једини исправни прави пут је пут истине и љубави.

Када наиђете на изазове, успоне и падове Вашег детета, Вашег основца или средњошколца, прво се усредсредите да исти решавате у кругу породице. Уколико је здравље у питању, не чекајте да тегобе саме прођу, већ водите дете код лекара. Ако сте самохрани родитељ, а потребна Вам је помоћ, будите сигурни да је нећете наћи ни у каквим другим институцијама осим у референтним здравственим установама, јер су само лекари, ти који ће се на све начине трудити да помогну Вама и Башем детету. Маните се свих других институција, осим лекара, из референтнних медицинских установа. Само лекари могу да Вам помогну, а не тамо неки самозвани стручњаци, који немају морала, човекољубља, а ни саосећања према другим људима. 

Ово сајт није приручник о родитељству, али ћу говорити о васпитању. Ово није православни молитвеник, али ћете сазнати много тога о вери и моћи молитве. Ово није безглутенски кувар, али ћете овде читати о храни као леку. Ово није прича о тузи, али ћете сазнати шта је истинска срећа. Ово није оптуженичка клупа, али ћете читати о правди. Ово није сајт о лажним и измишљеним верама и пророцима, али ћете схватити шта је хришћанство и да је Исус Христос једини „амин“ универзума и целе наше планете и да уколико изгубимо њега у нашим душама, породицама, школству, медицини, правосуђу, изгубили смо себе и све оно што смо требали да будемо, што нам је од њега дато, а ми смо то одбацили. Ово је сајт који говори о једном одрастању, о безусловној љубави, о препрекама и недаћама, изазовима и тешкоћама, о једној неприкосновеној борби неколико људи за живот једног дечака. Добродошли на сајт „Истина“. Овде ћете научити да је пут са Господом једини прави пут који постоји на кугли земаљској.

Драгана Х.